Crna Gora i Saudijska Arabija potpisali Memorandum o saradnji u oblasti turizma

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastali su se danas u Vili Gonca sa ministrom turizma Saudijske Arabije Ahmedom Al Kateba koji  boraviti u posjeti Crnoj Gori.

Premijer Abazovića, Đurović i AlbKateba  potpisali su Memorandum o razumijevanju Ministarstva turizma i ekonomskog razvoja Crne Gore i ministarstva turizma Saudijske Arabije. Sporazum podrazumijeva saradnju u oblasti turizma dvije zemlje.

Sastanak je počeo u 16.30 časova, nakon čega su se potpisnici sporazuma obratili novinarima.

-Naša ambicija je da naše dvije države u budućnosti imaju još bolju saradnju- kazao je Đurović.

On je podsjetio da je saradnja u turizmu počela prošle godine  uspostavljanjem avio linije.

Istakao je da je ministar Saudijske Arabije prenio Njemu i Abazovića da su turisti iz Saudijske Arabije veoma zadovoljni Crnom Gorom.

-Vidimo šansu da sarađujemo, da naše kompanije sarađuju na velikim projektima, vidimo šansu i za kompanije iz SA u Crnu Goru-kazao je on.

Al Kadra je izrazio zadovoljstvo svojom prvom posjetom Crnoj Gori. Rekao je da su veoma zainteresovani za izgradnju snažnih veza između ekonomija dvije zemlje.

-Danas smo napravili sporazum o turizmu, naši turisti uživaju u vašoj prirodi. Nadam se da će vaši građani uživati u našoj zemlji. Sporazum je na neki način otvaranje vrata za naše ulaganje u Vašu zemlju. Napravili smo prvi most za buduću saradnju- kazao je on.

Abazović je kazao da uspostavljanje veza sa kraljevinom Saudijskom Arabijom je podignut na viši nivo, ali vjeruj da slijedi trešnja sardnaj.

-Raduje me sporazum, avio linija, raduje me što su turisti iz SA zadovoljni našom zemljom. Nadam se da će biznis sektor ove kraljevine biti prisutan u našoj zemlji – kazao je on

Abazović je najavio i učešće naše zemlje na EXPO izložbi koji će u SA biti organizirana naredne godine. Najavio je i ulaganja SA u našu zemlju, kao i saradnju u oblasti obrazovanja.

– Crna Gora je zemlja sunce, dobre zabave i otvaramo širom vrata svima koji žele saradnju i dobre odnose s nama- poručio je on.

Foto: Svetlana Ćetković

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA