UCG: Osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar

Univerzitet Crne Gore ograđuje se od nastupa dr Aleksandra Stamatovića, docenta na Filozofskom fakultetu u emisiji “Neki to vole vruće” na TV Adria, poručeno je u saopštenju iz ove institucije.

U obraćanju dodaju da najoštrije osuđuju krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar. 

„Univerzitet Crne Gore, kao najvažnija institucija obrazovanja u potpunosti je posvećen izgradnji tolerantnog i otvorenog društva u kom nema mjesta mizoginim i seksističkim istupima. O politici i stavu koji ka senzibilnim pitanjima pozicije žene u našem društvu njeguje naš Univerzitet najbolje govori činjenica da je nedavno na Senatu i Upravnom odboru usvojen Elaborat Studija roda, koje planiramo da pokrenemo, kako bismo putem obrazovanja mijenjali društvo nabolje“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da su na Univerzitetu Crne Gore posvećeni promociji jednakosti, poštovanja i dostojanstva svih zaposlenih i studenata, te smatraju da je neprihvatljivo da bilo koji član akademske zajednice svojim javnim nastupima krši te principe.

„Univerzitet Crne Gore ostaje posvećen kontinuiranom radu na podizanju svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika diskriminacije i nejednakosti, te ćemo nastaviti s aktivnostima koje promovišu tolerantnost i evropske vrijednosti“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA