(VIDEO) Mještani Humaca se protive izgradnji eko boksova u svom naselju

U Mjesnoj zajednici Humci, u Ulici Rifata Budževića, planirana je izgradnja eko naselja za lica u stanju socijalne potrebe. Mještani, međutim nijesu saglasni sa tim, pa su se danas kako ističu u znak dobronamjerne saradnje i obostranog uvažavanje okupili, kako bi pozvali predstavnike lokalne uprave da zajedno nađu rješenje za novonastalu situaciju. Ističu da neće dozvoliti gradnju u njihovoj mjesnoj zajednici, koja je kako dodaju prihvatala i ranije lica u stanju socijalne potrebe, ali da su sada prenaseljeni i bez zelenih površina i igrališta na kojima bi provodili vrijeme.

Predsjednik Opštine, Marko Kovačević za naš medij ranije je saopštio da je lokalna samouprava prepoznala veliki broj lica u stanju socijalne potrebe i bez nužnog smještaja, te je ovo bilo kako navodi i ekološko rješenje, jer bi osim smještaja dobili i malu obradivu površinu, čime bi se poboljšao život tih porodica.

Iz agencije za projektovanje i planiraje pojašnjavaju da je razmatran veći broj lokacija te da je u okviru detaljnog urbanističkog plana „Bistrica, izmjene i dopune“, odabrana ova lokacija kao najpogodnija.

Kako navode iz lokalne uprave u budžetu je za ovu namjenu izdvojeno stotinu hiljada eura i to za prvu fazu koja će obuhvatiti deset eko boksova, te da je u planu da do kraja godine oni budu useljeni. Mještani očekuju da će u saradnji sa lokalnom upravom naći adekvatno rješenje.

Maja Lalatović
Foto/video: RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

GOSPODO!To nije mjesto za Eko boksove. Ovim ljudima iz Humaca vecinom staroj populaciji i ivalidima ,potrebna je na pvom mjestu ambulanta ,trafika ,prodavnica, apoteke i posta. Jer do prve takve ustanove je 2 km. Nema i autobuske gratske linije u ovom dijelu grada . U doticne 4 stanbene zgrade vecina penzionera i invalida. Ljudi koji su cio svoj radni vijek dali u ovoj zemlji.A eko boksobima treba naci prikladnije mjesto.Nije sve posteno sto manje kosta. Ovaj dio naselja nije ispravno unistiti sa takvim boksovima! RAZMISLITE BOLJE !VAZNA JE I KULTURA ZIVJENA! Stanar u Humcima komsija.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA