Odluka o optužnici protiv Veljovića narednih dana

Podgorički Viši sud bi u naredna dva-tri dana trebalo da dostavi strankama odluku o optužnici protiv bivšeg direktora policije Veselina Veljovića, potvrdio je za „Dan“ njegov branilac advokat Mihail Volkov.

Volkov je kazao da je u saznanju da je odluka izvijećana, ali da nije ekspedovana. Očekuje da optužnica bude potvrđena i dodaje da bi se time nakon desetomjesečnog pritvora stekli uslovi da podnese zahtjev za ukidanje pritvora svom branjeniku.

– Optužnica protiv mene je besmislena i zlonamjerna. Ovo je osvetnički potez političkih i policijskih struktura. Cilj pojedinaca iz tih struktura je sticanje slave i benefita, rekao je tokom kontrole optužnice bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović koji se tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i da je član kriminalne grupe Aleksandra Mrkića, koja se navodno bavila švercom cigareta.

– Aleksandar Mrkić nije u bjekstvu. On će biti dostupan nadležnim organima kad se ispune uslovi za pravičan postupak, istom prilikom tvrdili su advokati osumnjičenog.

Aleksandar Mrkić je, kako piše u optužnici, u 2018. godini stvorio kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, a čiji član je postao i tadašnji direktor Uprave policije i kasnije savjetnik predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost Veselin Veljović, i drugi okrivljeni.

Kako se navodi u optužnici, cilj je bio bavljenje krijumčarenjem cigareta iz Slobodne carinske zone Luke Bar i pranjem novca.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA