„Puna podrška Brnoviću, vjerujemo da će nadležni rasvijetliti nemili događaj“

„Fudbalski klub Budućnost, u svjetlu najnovijih događaja sa kojima je javnost upoznata, želi još jednom da iskaže punu podršku šefu stručnog štaba Ivanu Brnoviću, uz vjeru da će nadležni organi preduzeti sve mjere na rasvjetljavanju nemilih događaja“, navodi se u saopštenju Podgoričana.

Poručuju da žele svog trenera da zaštite od svih pritisaka, te da uzavršnici sezone žele da budu posvećenio isključivo sportskim stvarima.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica utvrdili su da je maloljetno lice staro 13 godina prijetilo treneru Budućnosti Ivanu Brnoviću i njegovoj porodici.

Oni su postupali su po prijavi koju je supruga trenera „plavih“ podnijela policiji, a u kojoj se navodi da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život.

 „Takođe, želimo da sačuvamo našeg trenera od svih pritisaka i podržimo ga u namjeri da do kraja šampionata postigne najbolje rezultate za naš klub.Ovakvi događaji izazivaju duboki osjećaj nelagode, vjerujemo, kod svakog čovjeka, a naročito nijesu razumljivi za sport. Takođe, želimo da iskažemo da se u odlučujućim momentima u sezoni klub i svi u njemu žele posvetiti sportskim stvarima i da osuđujemo bilo kakve pokušaje i napade na bilo kojeg člana “plavo – bijele” porodice“, stoji u saopštenju.

Kako navode, žele da zaštite i svog golmana Đorđija Pavličića, uz poruku da jedinstvo kluba niko neće poremtiti.

„Fudbalski klub Budućnost je oduvijek krasilo jedinstvo koje niko neće poremetiti, a tako će biti u u ovome slučaju. Ujedno, imajući u vidu zvanično obavještenje Uprave policije, želimo da zaštitimo i našeg golmana Đorđija Pavličića i osuđujemo sve neosnovane medijske napade i spekulacije u vezi sa navedenim slučajem. Naš čuvar mreže je prihvatio odgovornost za nedavni događaj nakon meča sa Sutjeskom i smatramo da ga je neosnovano dovoditi u vezu sa jučerašnjim događajima“, kaže se u saopštenju.

Na kraju su imali poruku i za medije…

„U vezi sa tim, molimo medije da se suzdrže od senzacionalističkih natpisa i tekstova u vezi sa navedenim slučajem. Kao najveći klub ne želimo da učestvujemo u medijskim spekulacijama i neosnovanim i neistraženim pisanjima u novinskim tekstovima“, zaključuje se.

Foto: FK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA