UP: Maloljetno lice prijetilo treneru Budućnosti i njegovoj porodici, tražio 20.000 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupali su po prijavi koju je M.B., supruga trenera fudbalskog kluba „Budućnost“, Ivana Brnovića podnijela policiji, a u kojoj se navodi „da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život i tijelo iste“.

Potvrđeno je iz Uprave policije.

M.B. je odmah po pozivu utvrdila da se njena ćerka nalazi u porodičnoj kući, na sigurnom, te je pristupila u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica kako bi prijavila slučaj.

„Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja, pripadnici podgoričke policije identifikovali su broj telefona sa kojeg je upućen sporni poziv oštećenoj i utvrđeno je da je vlasnik maloljetno lice staro 13 godina, a sa kojim se u momentu pozivanja, nalazilo još jedno maloljetno lice, iste starosne dobi“, navodi se u saopštenju policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela budući da su identifikovana lica krivično neodgovorna zbog godina starosti, dodaje se u saopštenju policije.

„Sa svim će biti upoznat Centar za socijalni rad i uprava škole čiji su pomenuti maloljetnici učenici, a koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA