MONSTAT: Nadležni organi hitno da ispitaju navode Živkovića

Uprava za statistiku MONSTAT pozvala je nadležne organe da hitno reaguju i ispitaju izjavu v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista Danijela Živkovica da u toj Upravi ima ljudi iz BIA.

Podsjećamo, Živković je u „Drugačijoj radio vezi“ na Anteni M na pitanje ima li informaciju da je čovjek iz BIA odavno u Monstatu, sa zadatkom da falsifikuje rezultate Popisa, odgovorio: „Imam. I nije jedan“.

U MONSTAT-u navode da nijesu vidjeli nikakav dokaz za ovakve tvrdnje, niti imaju informacije koje posjeduje Živković, pa očekuju da nadležne državne institucije hitno reaguju po ovom pitanju.

„Ukoliko gospodin Živković ima saznanja koja bi mogla da ugroze planirani popis, očekujemo da sve informacije podijeli sa nadležnim organima, te ističemo da je Uprava za statistiku uvijek na raspolaganju za saradnju istima. Posebno jer činimo sve da zakonitim radom, profesionalnošću i stručnošću zaštitimo instituciju i od špekulacija, koje štete ugledu ove značajne državne institucije“, poručuju iz MONSTAT-a.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA