Breznica deveti put zaredom šampion Crne Gore

Fudbalerke Breznice su dominaciju u domaćim okvorima potvrdile tako što su rutinski stigle do devete titule zaredom.

Pljevljakinje su u gostima savladale Mladost 2015 (6:0) i tri kola prije kraja stekle nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnosti.

Breznica je protiv podgoričke ekipe povela nakon pola sata igre kada je pogodila Katarina Čađenović, a do poluvremena se upisala i Mia Baturan.

U nastavku su gošće bile nezadržive – mrežu rivala su tresle i Mina Balević, Milica Šebek i dva puta Jelena Petrović.

„Ovim putem želimo da čestitamo djevojkama, kao i svim trenerima u klubu koji su radili sa njima, ali i sa dječacima. Svi oni predstavljaju neizmjerno bogatstvo našeg kluba“, saopštili su iz Breznice.

„Titula, koja je ponos našeg kluba, grada i države, nije prestiž. Došla je nakon ozbiljnog rada, truda, odricanja. Radili smo, u tišini, boreći se sa svim nepravdama, finansijskim nedaćama, opstrukcijama na skoro svim nivoima. Sve te represije učinile su samo jedno, a to je da naša želja da uspijemo i dokažemo da smo najbolji, nadjača sve prepreke sa kojima smo se suočavali“.

„Mi nismo klub koji odustaje. Nastavljamo, kao i do sad, istim žarom, ako ne i jače i bolje za dobrobit fudbala, prije svega u Pljevljima, ali i na sjeveru Crne Gore. U protekloj godini svjedoci smo niza situacija koje su očigledan pokazatelj na koji način se odnosilo prema klubu, od diskriminicaje golmanke Miličić, gdje ne samo da je Savez ignorisao, već i Sindikat, koji je u obavezi da zaštiti članice, a sve pod izgovorom da im se Miličić nije lično obratila, pa sve do situacija kada je klubu uskraćna pozajmica, samovoljom pojedinaca u Savezu. To je period kada ni Udruženje profesionalnih trenera nije osjetilo potrebu da nas podrži, moralno naravno, samo to je bilo potrebno. Ovo nije naša žalba, već podjećanje na samo par situacija, u nizu … Nema potrebe naglašavati da smo se sa svakom izborili, pošteno, jer jedino tako i umijemo. Neka ovo bude podstrek i ostalim klubovima u Crnoj Gori da slijede naš primjer i slobodno progovore o stanju u našem fudbalu. Koristimo ovu priliku da javno pružimo podršku treneru FK Budućnost, Ivanu Brnoviću, koji trenutno prolazi kroz veoma teške trenutke“, istakli su iz Breznice.

Foto: FK Breznica/Facebook

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA