Knežević: Saopštio sam Spajiću da bi glasanje za rezoluciju o Srebrenici bilo katastrofalan potez

Glasanje za rezoluciju o Srebrenici bio bi katastrofalan potez Crne Gore, rekao je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, dodavši da je to saopštio i premijeru Milojku Spajiću.

„Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer da glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi, nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom“, kazao je Knežević za RTRS.

Nakon što je Spajić rekao da će Crna Gora podržati rezoluciju, uslijedila je najava da će uz posredovanje SAD Crna Gora predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.

„Amandmani ti ne postoje, odnosno nisu još napisani. Ako je nekome stalo do pomirenja, zašto ne piše amandmane za sve žrtve, zašto su srpske najmanje važne, i kada ih spomenemo onda traže da se okrenemo budućnosti“, pitao je Knežević.

Tvrdi da Srbi čine 40 odsto stanovništva u Crnoj Gori.

„Shvatite kako će se oni osjećati ako bude usvojena rezolucija. Ova odluka vodi ka ukidanju Republike Srpske, i mislim da mi nemamo pravo da budemo dio te sramote“, smatra Knežević.

Prema njegovim riječima, ukoliko rezolucija i bude usvojena, treba je proglasiti ništavnom u Srbiji, RS i Crnoj Gori.

„Rezolucije su postale tendeciozno dosadne, nepostoji ni pijetet ni osjećaj prema tim žrtvama, jer da je drugačije ne bi svakih nekoliko mjeseci potezali tu priču. Građani Crne Gore, barem većina je protiv rezolucije, i smatraju da je ovo vještački stvorena atmosfera kako bi udaljili Crnu Goru od Srpske i Srbije“, rekao je Knežević.

Foto: Vijesti/Luka Zeković

NIKŠIĆ PROGNOZA