“Zahumlje”: Veče povodom jubileja Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade

Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade u četvrtak, 21. septembra, u nikšićkom “Zahumlju” obilježiće jubilej-30 godina postojanja.

Program će početi u 19 h, a učestvuju Branko Vuković, predsjednik Skupštine Udruženja, Goran Radojičić, glavni  odgovorni urednik časopisa „Osmijeh“ i urednik u Javnoj ustanovi “Zahumlje“, kao i mladi pjesnici Mia Drašković, Andrea Mijušković, Lazar Mandić, Lara Vujković i Miloš Jocović.

“Saradnja „Zahumlja“, Književnog kluba „Poenta poetika“ i Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, traje već nekoliko godina i ovo nije prvi zajednički program.  Želja da mladima i djeci pružimo kvalitetne sadržaje, te da ih upoznamo sa savremenim crnogorskim piscima za djecu i mlade, rezultirala je uspješnom saradnjom na obostrano zadovoljstvo. Uvezivanje ovih institucija traje i dalje, pa su članovi KK „Poenta poetika“ koji će govoriti svoju poeziju ujedno i članovi Savjeta mladih Udruženja crnogorskih pisaca za djecu I mlade”, saopšteno je iz “Zahumlja”.

Moderatorka programa je Tijana Vujović. Program se realizuje u okviru manifestacije Septembarski dani kulture i Nikšićke kulturne scene, a pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić.

Ulaz je slobodan.

foto:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA