Nikšićko pozorište: Večeras predstava „Pluća“

Predstava „Pluća″, rađena po tekstu Dankana Mekmilana, u režiji Andreja Nosova biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta večeras sa početkom u 20 h.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 5 eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10- 20 h. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566; 067/932 646.

Uloge u predstavi tumače Maja Stojanović i Stevan Vuković.

Za ovu predstavu iz produkcije Nikšićkog pozorišta u toku je akcija „Vodim te u pozorište”, koja podrazumijeva da je uz svaku kupljenu ulaznicu, druga ulaznica gratis.

„Mladi par razmatra roditeljstvo. Oni su spremni da budu sledeća generacija roditelja, boljih od naših, ali ih politička anksioznost, užasna vremenska prognoza i surovost današnjeg svijeta značajno plaše. Pitanja su – kako imati djecu u svijetu na koji svakodnevno kukamo i nemoćni smo da ga mijenjamo – da li imamo prava da zarobimo nove generacije u starim problemima i licemerju svijeta i poretka koji živimo – ili će možda baš ta naša djeca spasiti polarne medvjede i obezbijediti mir na svijetu?“

Tekst Mekmilana preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a dizajn svjetla Nemanja Calić.

foto:Nikšićko pozorište

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA