EPCG-Solar gradnja: Odbor direktora odlučio o racionalizaciji radnih mjesta

Povodom jutrošnjeg protesta nekoliko bivših radnika EPCG Solar gradnje iz te firme oglasili su se saopštenjem za javnost. Nekoliko radnika elektro struke jutros je organizovalo protest ispred upravne zgrade EPCG u Nikšiću jer im u Solar gradnji nisu produženi ugovori o radu.

Kako navode iz EPCG Solar gradnja, Odbor direktora preduzeća na sjednici održanoj 29.juna ove godine donio je odluku o racionalizaciji radnih mjesta.

“Na sjednici Odbora direktora EPCG-Solar gradnje održanoj 29. juna 2023. godine nakon što je konstatovano da u preduzeću radi 589 lica ugovorima na neodređeno i određeno vrijeme, kao i ugovorima o djelu, članovi Odbora direktora uzimajući u obzir mjere iz usvojenog Sanacionog plana donijeli su odluku da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550 (+/- 5 zaposlenih), iako je ranije u komunikaciji sa Odborom direktora EPCG usaglašeno da se ugovori produže do 31. avgusta”, saopšteno je iz preduzeća.

Direktor EPCG Solar gradnje Ranko Vuksanović istakao je da je smanjenje broja radnika tražio član Odbora direktora tog preduzeća Ratko Dubljević.

„Po izričitom zahtjevu člana Odbora direktora Ratka Dubljevića (predstavnika URE), traženo je smanjenje broja zaposlenih i neprodužavanje ugovora za oko 40 radnika. I pored mog upozorenja da će smanjenje broja zaposlenih direktno ugroziti dinamiku ugradnje fotonaponskih sistema, naročito u ljetnjim mjesecima kada vremenski uslovi dozvoljavaju veći broj ugradnji, ostali članovi Odbora direktora podržali su predlog Ratka Dubljevića. Time je manadžment EPCG-Solar gradnje bio obavezan i da primijeni tu odluku. Naravno, Odbor direktora može donijeti novu odluku i povećati broj zaposlenih čime bi se svi nezadovoljni radnici mogli ponovo uposliti. Dakle, ističem da je sva odgovornost za neprodužavanje ugovora na Odboru direktora EPCG-Solar gradnje“, istakao je Vuksanović.

foto:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA