Dodijeljene nagrade za društveno odgovorno poslovanje

Unija poslodavaca (UPCG) dodijelila je preduzećima iz Crne Gore nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP) za ovu godinu.

UPCG je time nastavila praksu započetu 2014. godine, s ciljem da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Ovogodišnje nagrade uručene su u okviru konferencije „Decenija izgradnje ambijenta za održivi razvoj preduzeća: Gdje je Crna Gora danas?“ koju je UPCG organizovala u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) u hotelu Cue.

Nagrade za mala, srednja i velika preduzeća dodijeljene su u kategorijama briga za zaposlene, životnu sredinu, kao i za zajednicu. Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je glavna nagrada.

Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju nagrađena je kompanija One Crna Gora, kojoj je dodijeljena glavna nagrada za ovu godinu. Generalnom direktoru, Branku Mitroviću, nagradu je uručio predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica.

U oblasti Briga za zaposlene za ovu godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobio je Economic team, dok je u kategoriji veliko preduzeće Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Izvršnoj direktorici Economic Team-a Tatjani Šćepanović i direktorici Odjeljenja za ljudske resurse u CKB, Slađani Kalezić, nagradu je uručila generalna sekretarka UPCG, Suzana Radulović.

U oblasti Briga za zajednicu za ovu godinu, dobitnik nagrada u kategoriji srednje preduzeće je Entext, a u kategoriji veliko preduzeće Crnogorski Telekom. Izvršnoj direktorici Entext-a Ani Radonjić, kao i sekretaru društva Crnogorski Telekom i direktoru Sektora za korporativne i pravne poslove, Pavlu Đuroviću, nagrade je uručio član Upravnog i Izvršnog odbora UPCG, Danko Obradović.

U oblasti Briga za životnu sredinu za ovu godinu, dobitnik nagrade u kategoriji malo preduzeće je kompanija Mont Way, a u kategoriji srednje preduzeće Neregelia. Izvršnom direktoru Mont Way, Iliji Kaluđeroviću i izvršnoj direktorici NELT Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije, Ljiljani Pižurici, nagrade je uručio predsjednik Skupštine UPCG, Slaviša Šćekić.

Javni konkurs za UPCG nagrade za DOP 2023 bio je otvoren od 31. oktobra do 20. novembra, a pravo učešća imala su sva preduzeća registrovana u Crnoj Gori.

Foto: UPCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA