Braća Ban ostaju na kopnu

Privredni sud donio je novo rješenje po kome je odbijen zahtjev privatne kompanije Pomorski saobraćaj za određivanje privremene mjere da joj se omogući da nastavi djelatnost trajektnog prevoza na liniji Kamenari – Lepetane.

Rješenje je donijela sutkinja Radmila Perović.

“Privredni sud je, po prigovoru pravnog zastupnika Morskog dobra advokatice Milice Đedović, odbio predlog kompanije ‘’Pomorski saobraćaj’’ biznismena Dejana Bana da se donese privremena mjera, kojom bi se ova kompanija vratila da koristi morsko dobro za obavljanje trajektne linije. Sud je cijeneći da je predlog neosnovan istakao da je pravo korišćenja morskog dobra od strane kompanije ‘Pomorski saobraćaj’ prestalo shodno zaključcima Vlade, zaključcima Upravnog odbora Morskog dobra, kao i Odlukom direktora Morskog dobra”, rečeno je zvanično “Vijestima” iz državne kompaniji čiji je izvršni direktor Mladen Mikijelj.

Iz kompanije je navedeno da se i pred sudom potvrdilo da je Morsko dobro u svemu postupalo ispravno, te da je u skladu sa zakonom preuzelo trajektnu liniju, a od kojeg posla je od početka naplate, od petog maja, do današnjeg dana državi prihodovalo 400 hiljada eura.

Morsko dobro je upravljanje jedinom trajektnom linijom u državi preuzelo u februaru ove godine od kompanije u vlasništvu braće Dušana i Dejana Bana i Željka Mihailovića.

U floti kompanije sada saobraćaju dva iznajmljena trajekta “Vasilije” i “Igalo” i kupljeni trajekt “30. avgust”, dok se očekuje da uskoro u saobraćaj bude pušten i četvrti trajekt” koji je kupljen u Grčkoj od kompanije “Karaiskakis Shipping Company”.

izvor,foto:Vijesti

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA