Ruka na srcu za mene je svetinja

Piše: Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije

Opet vidim na mrežama i glasno osuđujem more mizogenih komentara na račun gospođe Milene Milatović.

Oni me zgrožavaju! Valjda zato što je istina da u svemu vidimo ono što nosimo u sebi. Zato ja u ovoj haljini vidim ljubav i poštujem zamišljeni opis bio iskren ili ne on je onaj pravi:

,,Ono što haljinu čini svojevrsnim remek-djelom je simbol ljubavi prema domovini. Posebno asesoar ruka na lijevoj strani, smještena uz srce, predstavlja duboku povezanost i poštovanje prema našoj zemlji, dok sofisticirani dizajn reflektuje bogatstvo naše kulture i tradicije.”.

Još nijesam uočila ni jedan nedostojan gest ove dame da bi je iko prozivao, a sve da jesam ni urede ni prozivke ni mizogeniju prema ni jednoj ženi ne podržavam. Podrška svakoj ženi kad je ugrožena, bez obzira na njenu vjeru ili političku pripadnost.

Haljina bila kopija modela koji nosi Kejt Midlton ili bila kreacija baš iz glave uvaženog kreatora meni je sporedna dok god ona jeste otmena i crvena i u mojim očima asocira na najponosniju crnogorsku zastavu. Ova žena je iznijela kako dolikuje i pristoji joj. Ruka kao simbol koji je opisan onako kako je zamišljen od strane kreatora mene obavezuje na poštovanje i njega i nje i kreacije i hvala joj kao i svakom drugom ko promoviše Crnu Goru, njenu tradiciju, istoriju, kulturu i identitet.

Želim da vjerujem i mislim da je obukla haljinu s iskrenom emocijom poštujući značenje ruke na njoj. Bilo bi mi drago kad bih imala priliku gospođu upoznati i sa svim kršenjima Ustava i nepoštovanja države Crne Gore koje je sproveo njen suprug, koji na mala vrata Uvodi, favorizuje i podržava Crkvu Srbije Crnoj Gori. On je sušta suprotnost u poštovanju ove zemlje svojim djelima u odnosu na suprugu.

Vama Milena moje poštovanje i nastavite bez obzira na sve što trpite zbog toga što ste supruga Predsjednika Crne Gore (za mene ne cijele nego dijela građana) da promovišete, poštujete i predstavljate Crnu Goru ništa manje nego do sada!

Poruka svima koji se podruguju dami ili kreaciji, da to ne čine, pogrešno je, jer je to kao da radite protiv sebe i rugate se onome što je opis kreacije, a to je ljubav poštovanje domovine.

I to nije manir ni Crnogorki ni Crnogoraca bilo koje vjere da su.

Poštujte ženu jer je žena, štitite je kao sestru, volite kao majku, pazite kao šćerku i nećete pogriješiti.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici „Stav“nisu nužno i stavovi redakcije „Portala RTNK“)

Foto: LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents