“Zahumlje”: Večeras promocija časopisa “Atanatik”

Časopis za fantastiku u književnosti i umjetnosti „Atanatik“ (Podgorica, 2023. broj3/4), biće predstavljen nikšićkoj publici u sali “Zahumlja” večeras sa početkom u 19 h.

O novom broju Atanatika govoriće glavni i odgovorni urednik, dr Marijana Terić, član redakcije prof. dr Budimir Aleksić, književnik i politikolog, mr Aleksandar Ćuković i Vasilije Savović, dok će voditelj večeri biti književnica Milica Bakrač.

Urednica časopisa, dr Marijana Terić ističe, da novi broj nastaje kao „rezultat našeg kolumbovskog puta, čitaocima donosimo novi, tematski bogatiji i raznovrsniji sadržaj časopisa. Zahvaljujući velikom interesovanju čitalaca koje je izazvao prvi broj naše publikacije, ostvarili smo saradnju sa istaknutim stvaraocima i teoretičarima fantastike, strip autorima i ilustratorima čija su djela prepoznatljiva u svijetu. Prvi crnogorski časopis je i ovoga puta obuhvatio najznačajnija domaća, regionalna i svjetska ostvarenja na polju fantazija, horora, naučne i epske fantastike čime će crnogorski čitaoci biti upoznati sa savremenim tokovima fantastičke literature, reprezentativnim autorima i kritičarima ovog žanra i upoznati se sa dostignućima fantastike u stripu i filmskoj industriji.“

Novi broj Atanatika objavljen je zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Narodne biblioteke „Radosav LJumović“ – Podgorica.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA