Novi trijumf Sutjeske: Nikšićani se učvrstili na trećem mjestu

Trijumf plavo bijelih u derbiju kola.

U uvodnim minutima blaga inicijativa Sutjeske, međutim, kako je vrijeme odmicalo sve se više stezao obruč oko gola Jezera.To se domaćima isplatilo u 12. minutu. Vučić je izveo korner a najsnalažljiviji u šesnaestercu gostujućeg tima bio je Babić- 1:0.

Tri minuta kasnije Batrović je oprobao udarac ali, rezultat je ostao nepromijenjen. Jezero je uzvratilo u 17. minutu, nezgodan udarac Šimuna ali, gola nije bilo.

Sutjeska je ubrzo krunisala možda i najbolje poluvrijeme u drugom dijelu sezone. Kalezić je sjajno kombinovao sa Pajovićem i potom matirao Kastratovića. U nastavku je intenzitet igre malo pao,a do kraja poluvremena bilježimo prečku Vučetovića na jednoj,i udarac Batrovića nakon polukontre na drugoj strani.
U drugom poluvremenu gosti su krenuli nešto angažovanije a prvu ozbiljnu priliku imali su preko Imamovića u 61. minutu. Četiri minuta potom uzvratila je Sutjeska a u šansi je bio Simić.

Igrao se 72. minut kada je Jezero uspjelo da smanji zaostatak. Šimun je sjajno izveo slobodan udarac, koji je sudija Dabanović možda i prestrogo dosudio, a Giljen nije mogao puno da učini. Desetak minuta nakon toga zamalo potpun šok za publiku na stadionu kraj Bistrice ali Perović ne koristi priliku. Do kraja, četa Miljana Radovića uspjela je da sačuva rezultat i zasluženo slavi.

Seriju od tri utakmice na domaćem terenu Sutjeska završava u nedjelju, kada u Nikšić dolazi ekipa Mornara.

Dejan Caušević

Foto: FSCG

Video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA