Neočekivan poraz „lavova“ od Italije

Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo. Igra naših reprezentativaca daleko od očekivane i prepoznatljive, djeluje da su Italijani imali veću želju za pobjedom. Izabranike Vlada Šole očekuje težak zadatak u revašu za tri dana u Podgorici.

U fantastičnoj atmosferi u Kovnersanu Crna Gora nije dobro otvorila meč, serija Italije 3:0, probudili su se naši reprezentativci nakon toga i počeli da postižu golove, najviše preko Borozana i malo po malo došli do izjednačenja 7:7 golom Grbovića u 11.minutu.

Ubrzo su i poveli izabranici Vlada Šole 8:7 kada je pogodio Miloš Vujović, što je bilo i jedino vođstvo naše reprezentacije u prvom poluvremenu.

Nastavila je Italija da igra brzo i efikasno, u 22. minutu opet imala plus tri 13:10, i održavala tu prednost skoro do finiša poluvremena, čak je bilo i plus četiri 16:12.

Uspjeli su naši da se razigraju i postignu čak tri gola za minut u Konversanu, pogađali su redom Kaluđerović, Radović i Vujović za 16:15 nakon 30 minuta igre.

Početkom drugog poluvremena igralo se gol za gol, Italija je potom došla do plus tri – 20:17, naša reprezentacija je smanjivala zaostatak i na gol, ali nije uspijevala u tim momentima da dođe do izjednačenja.

Imali su Italijani tri gola prednosti i u 43. minutu kada je tajm-aut tražio selektor Šola. Nakon toga drugi put na meču četiri gola za domaćina 24:20. Razigrali su se nakon toga Italijani i došli do velikih plus pet 27:22, a potom i 28:23 – dosta tehničkih grešaka naših reprezentativaca u tom dijelu igre.

Nastavili su Italijani da dominiraju na terenu, pogađali iz svih pozicija, naši nisu uspijevali da pogode čak ni sa linije za sedam metara, što je sigurno bila i prevaga na stranu „azura“. U 54. minutu osam golova viška za Italiju 31:23 i tada je bilo jasno da će Crna Gora morati da juri rezultat u revanšu.

Uspjeli su „lavovi“ da smanje zaostatak do kraja meča na 32:26 i koliko toliko ublaže neočekivan poraz u Italiji.

Najefikasniji u našoj selekciji Vasilije Kaluđerović sa sedam golova, Vuko Borozan i Branko Vujović postigli su po četiri.

Revanš je u nedjelju u dvorani „Morača“ od 17 sati i 30 minuta.

foto: RSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA