In Memoriam: Milutin Maraš

Milutin Maraš, ikona crnogorskog stonog tenisa preminuo je u 86. godini, objavio je stonoteniski klub Budućnost, čiji je Mico bio član od osnivanja 1953. godine.

Mico je bio najstariji aktivni crnogorski sportista, u sedmoj deceniji je bio prvotimac STK Budućnost i osvajao nagrade i priznanja. Nakon toga sa uspjehom je igrao u konkurenciji veterana.

Od Mica se oprostio njegov klub:

„Dragi prijatelji, teška srca dijelimo sa vama vijest da je danas u 86.godini preminuo Milutin Mico Maraš, legenda crnogorskog stonog tenisa. Mico je bio član „Budućnosti“ 71 godinu, od samog osnivanja kluba 1953.godine. Za sobom je ostavio dugu igračku karijeru koja trajala do prije par godina. Osim mnogobrojnih medalja koje je osvajao u mladosti na nivou Crne Gore u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, Mico se poslednjih 20 godina istakao i u veteranskoj konkurenciji gdje je osvajao mnogobrojne medalje na međunarodnim veteranskim turnirima i davao primjer mlađim generacijama kako se odnosi prema sportu, borbi, fer igri. Stonoteniske arhive prate njegovo kontinuirano učešće na takmičenjima van Podgirice od 1956.god do prije par godina, što ga čini aktivnim takmičarem preko 60 godina u kontinuitetu, što je rekord ne samo u našem nego i u mnogim sportovima u Crnoj Gori.

Dragi Mico, neka ti je vječna slava i hvala!“

STK Budućnost je objavio da će saučešće porodica primati danas od 12.30 – 17 h u kapeli na Čepurcima i 19. aprila, od 9 – 13 h u porodičnoj kući u zetskom Bijelom Polju.

Foto: STK Budućnost

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA