Budućnost se kasno probudila, Partizan vodi 1:0

Serija poraza od Partizana nije prekinuta, košarkaši Budućnost Volija su šesti put zaredom bili nemoćni u duelima sa braniocem titule u AdmiralBet ABA ligi – na otvaranju polufinala plej-ofa, Podgoričani su u „Beogradskoj areni“ stali pred „crno-bijelima“ i izgubili 78:67.

Tim Andreja Žakelja je propustio mnogo šansi, jer se velikan evropske košarke mnogo puta „nudio“, ali gosti to nisu znali da iskoriste. Do samog finiša su očajno šutirali trojke (3-20), prije nego što je Jogi Ferel vezao dvije. Nažalost, bilo je kasno…

Druga utakmica finala igra se 7. maja u „Morači“, eventualna majstorica je tri dana kasnije u najvećoj dvorani na Balkanu.

Partizan je meč otvorio vođstvom 7:2, Budućnost preokrenula na 12:11, ali se ispostavilo da je to bila prva i jedina prednost „plavih“.

Kenan Kamenjaš je nakon toga izjednačio na 14.14, a čini se da je pitanje pobjednika praktično riješeno u finišu 1. četvrtine, koju su „plavi“ prespavali – Frenk Kaminski je vezao pet poena, potom su trojke dali Zek Ledej i Aleksa Avramović, koji je prvi put i donio dvocifrenu razliku.

I to na nestvaran način – nakon promašaja Brendona Pola, Partizan nije imao vremena ni da uputi loptu ka košu, ali je Joan Makundu napravio potpuno bespotreban faul i poslao na liniju penala Avramovića, koji je iskoristio oba bacanja za 27:16.

„Crno-bijeli“ su očajno otvorili 2. četvrtinu, bili bez koša preko četiri minuta, ali ni gosti to nisu znali da iskoriste. Najbliže što su prišli bilo je na šest razlike poslije trojke Flečera Megija u 17. minutu (29:23), ali je tim Željka Obradovića proradio i otišao na plus 14, nekoliko sekundi prije nego što je Mekinli Rajt uz zvuk sirene za kraj poluvremena pogodio za 41:29.

Aktuelni šampion je prvim košem kapitena Kevina Pantera na utakmici stekao rekordnih 18 razlike (50:32 u 24. minutu), ali je opet prestao da igra. Žakeljevi izabranici su to iskoristili i prišli na 56:47, mada su imali šansu da još smanje zaostatak, da bi Džejms Naneli trojkom zatvorio 3. četvrtinu i vratio dvocifrenu prednost (59:47).

Budućnost je u posljednjoj četvrtini zaigrala sjajno u odbrani, a konačno je počela i da pogađa sa distance. Nakon dvije trojke Ferela, između kojih je Joan Makundu sjajno zakucao, Podgoričani su prišli na 69:65 na 69 sekundi do kraja.

Panter je potom promašio šut za dva, ali je Kaminski pokupio loptu i dodao loptu kapitenu, koji je iznudio faul Kamenjaša pri šutu za tri. Jedan od najboljih šutera u Evropi je to iskoristio i povisio na nedostižnih 72:65 na 37 sekundi do kraja…

Partizan – Budućnost Voli 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 19:20)

Beograd – „Beogradska arena“. Gledalaca: 10.197. Sudije: Pukl (Slovenija), Radojković, Mustapić (Hrvatska).

Partizan: Smit 9, Ledej 15, Avramović 11, Panter 11, Smailagić 8, Naneli 7, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka 2, Kaminski 13, Kaboklo 2.

Budućnost Voli: Ilić, Megi 3, Frimen, Slavković 5, Makundu 14, Ferel 13, Džons 2, Tanasković 6, Rajt 4, Popović 5, Pol 3, Kamenjaš 12.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA