Budućnost već misli na finale Kupa, Dečić i Jezero odlučuju u revanšu

Budućnost je jednom nogom, praktično i obje, u finalu Kupa Crne Gore u fudbalu.

Podgoričani su danas u prvom meču polufinala savladali Rudar kod kuće sa 4:1, pa bi revanš u Pljevljima za 14 dana, u novom duelu posljednjeplasiranog i prvog na prvoligaškoj tabeli, trebalo da bude formalnost.

U drugom polufinalu, međutim, sve će se rješavati u revanšu – Dečić i Jezero igrali su 0:0 na Kampu OFK Titograda. Odluka pada u drugom meču u Beranama.

S obzirom na to da je ovo bio čak 11. remi u 16 međusobnih duela dva tima, vrlo moguće i da će finalistu odlučiti – penali.

Budućnost se lako obračunala sa Rudarom, mnogo lakše nego prije četiri dana u prvenstvu, kada je doduše slavila sličnim rezultatom (3:1).

Bivši igrač splitskog Hajduka Tonći Mujan otključao je bravu Pljevljaka sa dva efektna, gotovo istovjetna gola u 9. i 30. minutu – sa lijeve strane, po zemlji, dva puta je plasirao loptu u suprotni ugao.

Igor Ivanović je 40. minutu pogodio na 3:0, nakon što je lopta poslije njegovog udarca zakačila jednog igrača Rudara i prevarila golmana Vuksanovića.

Gosti su vratili nadu 69. minutu kada je Zečević pogodio na 3:1, nakon kontre i pasa Muhovića, da bi kapiten Budućnosti na današnjem meču, Luka Mirković vjerovatno otklonio sve dileme pogotkom u 86. minutu. Dva udarca su mu trebala da savlada Vuksanovića, nakon lijepe asistencije talentovanog tinejdžera Lazara Savovića.

Trofej Kupa više ne brani Sutjeska, koja je ove sezone eliminisana već u osmini finala.

Budućnost je slavila četiri puta i juri rekordni peti pehar u Kupu (četiri ima i Rudar), a ovo bi Podgoričanima bilo i rekordno osmo finale.

Dečić želi treće finale i prvo slavlje, dok Jezero u revanšu igra za prvi, istorijski plasman na finalnu predstavu.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA