TV Vijesti: PES i bivši odbornici te stranke pregovore najvjerovatnije nastavljaju nakon praznika

Pregovori između bivših odbornika Pokreta Evropa sad (PES), koji su formirali Pokret za Podgoricu u Skupštini Glavnog grada, i Pokreta Evropa sad – najvjerovatnije će biti nastavljeni nakon predstojećih praznika, početkom maja, prenosi Televizija Vijesti.

Pokret za Podgoricu, kako prenosi TV Vijesti, od PES-a traži aneksiranje koalicionog sporazuma u Glavnom gradu, odnosno funkcije u izvršnoj vlasti i mjesta u skupštinskim tijelima, ali ne preciziraju na koja rukovodeća mjesta u gradskoj upravi plediraju. To je, kako ističu iz Pokreta za Podgoricu, jedini način da se ispune predizborna obećanja koja su građanima dali sa sada bivšim kolegama.

Iz PES-a je ranije saopšteno da će pregovori sa ovim odbornicima biti nastavljeni kada od njih dobiju pisane zahtjeve, jer bez toga, kako su rekli, ne može doći do dogovora o njihovoj participaciji u gradskoj vlasti.

U međuvremenu, odbornici Pokreta za Podgoricu i njihovi novi partneri iz Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene razgovaraće sjutra sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada Jelenom Borovinić Bojović o 11 inicijativa za poboljšanje života građana o kojima bi, kako smatraju, trebalo da se izjasni i lokalni parlament.

Odbornici „Bloka 11“ te svoje inicijative predočili su juče i gradonačelnici Oliveri Injac, a na sastanku su izrazili nezadovoljstvo radom gradske uprave u prethodnoj godini, ali i odnosom prema novom klubu odbornika Pokreta za Podgoricu.

Foto: Luka Zeković

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA