Živković: Imamo pravo da posumnjamo u selektivan pristup Tužilaštva

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković saopštio je da su, na principijelnoj ravni, uočili da se Tužilaštvo bavi samo prethodnim vremenom i prethodnim slučajevima, a od 30. avgusta 2020. se ne bavi nijednim slučajem, kao da se nijedno krivično djelo nije dogodilo nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, zbog čega imaju pravo da  posumnjaju u selektivnost u pristupu i načinu rada  Tužilaštva.

Živković je gostujući na Prvoj televiziji naveo niz primjera u kojima Tužilaštvo nije preduzelo istražne radnje i kazao da su pogrešna tumačenja dijela javnosti da su se oni našli u ulozi advokata nedavno uhapšenog bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Nemamo mi potrebu nikoga da branimo. Tužilastvo je to koje kvalifikuje da li ima elemenata krivičnog djela, a sudovi su ti koji određuju da li je tačno to što je tužilaštvo utvrdilo”,  rekao je Živković.

Osvrnuo se i na skorašnje izručenje odbjeglog biznismena Duška Kneževića, naglasivši da se niko iz DPS-a ne plaši njegove plave torbe.

Živković je kazao da su od tih “zemljotresa” koje je Knežević najavljivao ostali samo neki javni nastupi na društvenim mrežama, kao i u medijima.

“Čini se da se Knežević uklopio u sistem senzacionalizma, kao i u sistem vlasti koji traje nakon 30. avgusta 2020. godine”,  rekao je Živković.

On je dodao da Knežević ima priliku da iznese sve što želi pred nadležnim državnim organima.

Živković je ocijenio da je dobro što su državni organi Velike Britanije u ovom trenutku donijeli odluku o ekstradiciji Kneževića.

“Ne bih mistifikovao ovaj politički ili društveni momenat koji opterećuje Crnu Goru, ostavio bih nadležnim organima da rade svoj posao”,  istakao je lider DPS-a.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA