Švedska zagovara da Crna Gora postane 28. članica EU

Švedska snažno zagovara namjeru da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije, poručila je ambasadorka Švedske Anika Ben David tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

„Prenosim snažno ohrabrenje zvaničnog Stokholma da nastavite sa započetim aktivnostima. Sa velikim entuzijazmom gledamo na sve što se događa u Crnoj Gori od izbora Vaše Vlade”,navela je Ben David.

Predsjednik Vlade je informisao ambasadorku o rezultatima Vlade u prvih sto dana i istakao da je jačanje vladavine prava, pored intenziviranja evropske integracije i ubrzanja ekonomskog rasta, jedan od osnovnih zadataka 44. Vlade.

Na toj liniji premijer je istakao da je Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije.

 „Konačno smo u mirnijim vodama i sa kapitalom ostvarene političke stabilnosti možemo da seposvetimo razvojnim ciljevima”, istakao je Spajić. 

Ambasadorka Ben David je iskazala zahvalnost Crnoj Gori na podršci članstvu Švedske u NATO-u i istakla da će, sa druge strane, oni ostati snažni zagovornici namjere da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije.

„Drago nam je što vidimo da Vlada vodi politiku na ideji Crne Gore kao društva vrijednosti. U tome ćete imati našu snažnu podršku”, poručila je ambasadorka Anika Ben David. 

Sagovornici su ocijenili da će jačanje saradnje u okviru EU i NATO dati dodatni podsticaj i bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA