„Pravi momenat za veliki korak ka EU, nećemo ga propustiti“

Glavni pregovarač Predrag Zenović kazao je za TVCG da je pravi momenat da Crna Gora napravi veliki korak ka Evropskoj uniji i da ga ovaj put neće propustiti.

Iz godine u godinu Evropska unija obilježava dane Evrope u Crnoj Gori. Kada ćemo to raditi mi, u Evropskoj uniji, još ne znamo. Jasno je samo da smo se za gotovo dvije decenije naslušali uglavnom optimističnih poruka.

„Rekao bih da je sada ta stvar gotovo izvjesna, da postoji jedna jasna odlučnost i da postoji jedno uvjerenje da proces proširenja mora da se vrati u fokus Evropske unije. Pazite, veliko proširenje je bilo prije tačno 20 godina“, kazao je Zenović.

Prvi značajan korak na putu ka uniji je Ibar, koji se očekuje u junu.

„Postoji izvjesnost da ako se ovom dinamikom nastavi, ako sve institucije, uključujući Skupštinu Crne Gore, usvoje legislativu koja je pripremljena od strane vlade, da se dobije pozitivni Ibar u junu mjesecu za ova dva poglavlja“, kazao je Zenović.

Kada je riječ o putu Crne Gore ka Evropskoj uniji, u javnosti se često mogu čuti poruke da je za našu državu širom otvoren tzv. prozor mogućnosti.

Foto: Vlada CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA