DNP: Đeljošaj promijenio stav o Rezoluciji o Jasenovcu

Potpredsjednik vlade i ministar ekonomije Nik Đeljošaj promijenio svoj stav o podršci Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu, jer je na sastanku lidera parlamentarne većine početkom protekle nedjelje saopštio da će istu podržati, navela je u reagovanju Jovana Todorović, portparolke Demokratske narodne partije.

“Kako je došlo do promjene stava gospodina Đeljošaja nije teško zaključiti, imajući u vidu njegovu nedavnu posjetu Prištini. Ono što je nejasno jeste da gospodin Đeljošaj ideju premijera Spajića o izglasavanju Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, predstavlja kao rad za tuđe interese, dok je Rezolucija o Srebrenici rad za crnogorske interese”, kazala je Todorović.

Kaže i da su čudni aršini i principi Đeljošaja.

“Posebno njegovo žmurenje na jedno oko, kao da je on filter za čišćenje političkih grehova. Podsjetićemo ga da je u vladi Milojka Spajića, zahvaljujući isključivo podršci koalicije ZBCG postao potpredsjednik Vlade, a njegov kolega Maraš Dukaj ministar javne uprave, i to sa osvojena dva poslanička mandata po principu afirmativne akcije”, navela je Todorović.

Ona kaže da su tada u DNP-u “izgleda zažmurili na oba oka” da bi Albanski forum, kako dodaje, mimo svake političke matematike i logike dobio dva resora i potpredsjedničku funkciju u vladi.

“Da li smo i tad radili u tuđem interesu ili je to bio interes Nika Đeljošaja? Očekivali smo da se gospodin Đeljošaj oglasi prije zbog kršenja koalicionog sporazuma i činjenice, da je jedan od potpisnika sporazuma, Genci Nimanbegu uz podršku jos jednog ministra u Spajićevoj vladi Fatmira Đeke, napravio koaliciju sa DPS-om u Ulcinju? A pošto se gospodin Đeljošaj nije oglasio, zaključujemo da je u ovom slučaju zažmurio na oba oka”, zaključila je Todorović.

Foto: DNP

NIKŠIĆ PROGNOZA