„Netačno da je Rakčević nudio teritoriju opštini Zeta“

Koalicija „Za budućnost Zete“ istakla je da su netačne informacije koje je iznio Luka Rakčević, da je nudio nespornu teritoriju opštini Zeta. Poručuju da će se već sjutra da KO Dajbabe ide na arbitražu jer su, kako ističu, upravo to nudili na svakom prethodnom sastanku. Prijete i blokadom ukoliko se teritorija ne uknjiži na Opštinu Zeta.

„Sad smo došli u situaciju da ono što je uradila Dritanova vlada i zakinula jedan ogroman dio zetske teritorije zbog čega su građani protestovali upravo zbog njega da bi bio gradonačelnik Podgorice jer je bio nosilac liste Ure i decidno je ta vlada navela što pripada Zeti, dok gospodin Rakčević ni to ne prihvata već želi dio Cijevne i dio Botuna i ne poštuje odluke vlade ciji je najvažniji konstituent bila upravo njegova Ura“, piše u reagovanju.

Ocjenjuju da je ponuda poštena i javna.

„Ukoliko ne možemo da dogovorimo KO Dajbabe da za nju idemo na arbitražu, pri čemu treba napomenuti da smo oštećeni za dobar dio teritorije koju treba da prevedemo na opstinu Zeta kako bi mogli da funkcionisemo u narednom periodu. Da građanima bude jasnije, gospodinu Rakčeviću je sporno ono na šta smo mi ove godine naplatili porez na nepokretnost u skladu sa zakonom, i tu je jasno da je njegov permanentni zadatak opstrukcija razvoja Zete i investicije koje nas očekuju. Tražili smo im popis imovine koje posjeduju glavni grad i njihova preduzeća u 2022. godini, kažu da je nemaju a hoće da je podijelimo. Bukvalno nailazimo na opstrukcije od strane Rakčevica koji nije ni član Odbora za razgraničenje i navodno je tu radi lakšeg dogovora, a upravo on predstavlja kočnicu za dogovor između nas i Glavnog grada jer jedino on priča ispred njihovog organizacionog odbora što je lako vidjeti na osnovu zapisnika sa prethodnih sastanaka“, dodaje se.

Zetska koalicija poziva premijera Milojka Spajića i vladu da se pozabavi sa ovim pitanjem i „nepoštovanjem zakona od strane Podgorice, odnosno pojedinaca na njenom čelu“.

„Ne žele da prepisu nespornu teritoriju zakonom definisanu kroz Zakon o teritorijalnoj organizaciji i novoformiranoj opstini Zeta dozvole da uknjizi tu teritoriju, pozivamo ga da reaguje i obezbijedi funkcionisanje jedne opstine u punom kapacitetu. Ukoliko do ovoga ne dođe bićemo primorani na radikalizaciju, prvi naš potez će biti blokada asfaltne baze firme ,,Putevi” koja se nalazi upravo na teritoriji koja je za Rakčevića sporna, a zatim i ostalih preduzeća koja su bila u zajedničkom vlasništvu jer nam samo to preostaje. I na kraju, neka gospodin Rakčević dobro pozabavi računa o našim programima još iz izborne kampanje jer smo i tada rekli da ukoliko ne bude razgranicenja vlasti u Podgorici više neće biti a isključivi krivac za takav slijed dogadjaja će biti jedino Luka Rakčević“, zaključuje se.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA