Aerodrom Tivat u aprilu opslužio skoro 60.000 putnika

Aerodrom Tivat u aprilu je zabilježio promet od 59.719 putnika, što je 52 više nego u istom mjesecu lani kada je imao 39.217 putnika. Rezultat ostvaren prošlog mjeseca značajan je imajući u vidu da je Aerodrom Tivat u aprilu 2024. prvi put u posljednje četiri godine prestigao svoj učinak iz perioda prije pandemije koronavirusa.

Tivatska vazdušna luka prošlog mjeseca je imala 7,5 odsto više putnika nego u aprilu rekordne 2019. godine. Od kraja 2019. do danas – prvo zbog pandemije koronavirusa, a kasnije zbog političko-ratnih dešavanja koja su uzrokovala da u potpunosti ostane bez tri svoja izuzetno značajna inostrana trđišta – Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, aerodrom Tivat nikako nije mogao da ostvari promet ni približan onome što je postigao 2019. godine. Aprilski rezultati su postignuti zahvaljujući uvođenju niza dodatnih novih redovnih letova za Tursku, odnosno niza sezonskih letova zapadnoevropskih loukost kompanija iz Velike Britanije, Njemačke, Švajcarske i Francuske, odnosno čarter letova izraelskih avio-prevoznika iz Tel Aviva.

Na pisti tivatskog aerodroma u aprilu je zabilježeno ukupno 789 operacija polijetanja i slijetanja vazduhoplova, što je je 44 odsto više nego u aprilu prošle godine, odnosno 18 odsto više nego u istom mjesecu rekordne 2019. godine.

Od početka ove godine do 1. maja, aerodrom Tivat je ostvario ukupan promet od 110.504 putnika na ukupno 1.676 operacija vazduhoplova.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA