Rakčević: Niko nikad nije tražio da aerodrom bude dio Podgorice

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević istakao je da niko nikada nije tražio da aerodrom bude sastavni dio glavnog grada, jer je isti dio katastarske opštine Golubovci i kao takav – nesporno mora pripasti novoformiranoj Opštini Zeta.

Uz puno razumijevanje političkog spektakla kolege Milana Kneževića, iznošenje netačnih podataka i zamjene teza ne pomažu ni Opštini Zeta, a ni Glavnom gradu, naglasio je Rakčević.

„Valjalo bi da kolega Knežević češće komunicira sa svojim partijskim kolegama koje sjede sa obje strane pregovaračkog stola, prije nego krene sa iznošenjem paušalnih ili netačnih podataka. Sa druge strane, od prvog sastanka Organizacionog odbora za razgraničenje – koji je tek nedavno formiran, naša uloga je bila krajnje konstruktivna i dobronamjerna, zbog čega smo insistirali na nedeljnim sastancima i postizanju dogovora u što kraćem roku“, piše u njegovom reagovanju na tvrdnje Kneževića.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice navodi i da su predložili da se nesporni dio imovine odmah upiše na ime novoformirane Opštine Zeta, a da se oko eventualnih spornih pitanja pokušaju dogovoriti u narednom periodu.

„Ukoliko do tog dogovora ne dođe, uvijek ostaje proces arbitraže, koji bi sprovela upravo aktuelna Vlada Crne Gore, koju podržava gospodin Knežević, a ne partija iz koje ja dolazim. Takođe, čitavim procesom razgraničenja rukovodi Ministarstvo iz sastava aktuelne Vlade, pa bi bilo za očekivati da kolega Knežević informacije provjeri i sa svojim koalicionim partnerima na državnom nivou“, dodaje Rakčević.

Zaključuje da nikada neće biti smetnja dogovorima, „dok god oni nijesu na štetu bilo koje od strana“.

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA