Narodni pokret Jugosloveni povodom popisa: Izjasni se kao Jugosloven

Narodni pokret Jugosloveni poziva građane da se na predstojećem popisu izjasne kao Jugosloveni.

“Kao da je svjetsko čudo, dođe vrijeme i za popis kod nas. Izjasnimo se kao Jugosloveni. Zašto? Ne može biti Jugoslovena bez Crnogorca niti Crnogorca bez Jugoslovena. Naši su stari to znali. Znali su i ko su i što su”, saopšteno je iz tog pokreta.

Kako su naveli, u poslijednje vrijeme povampirena religija i nametnuta religioznost su dobili mnogo na značaju.

„I pop i fratar i hodža, a naravno tu su jos namještenici političari koji svojim izjavama i postupcima nagovaraju sluđeni narod da se pišu ne kako narod smatra nego kako njihovi odbori odluče“, navode iz Pokreta.

“Nekad smo svi bili isti, ravnopravni, radni i doprinosili toj državi koju toliko volimo i svi smo bili JUGOSLOVENI, a danas je na žalost došlo vrijeme da se prebrojavamo kao bravi kao neko stado u oboru a “pastiri“ nam govore ko smo i što smo”, kazali su iz tog pokreta.

Takođe ističu, ako čovjek ne zna okle je i ko je onda nemamo o čemu da pričamo nego neka ovo ide ovako a svi mi zajedno idemo u propast. Zapitajte se ko su vam bili očevi, đedovi, prađedovi, đe su i zašto živote ostavili a poslije niti su išli kod popa nit kod namještenika jer im se moglo.

“Ako smo bolji od njih, a nijesmo, ako bolje znamo od njih, a ne znamo, onda ćemo se pisati ovako i onako. A izgubićemo i ono što imamo i nećemo znati ni ono što znamo. Obrukaćemo se pred svim našim precima koji su znali ko su i što su i zašto idu putem kojim idu I zato, na popisu – Jugosloveni! Ima nas”, zaključuju u saopštenju.

Foto: Narodni pokret Jugosloveni

NIKŠIĆ PROGNOZA