„DNP bio u pravu u vezi Kosova, u pravu smo i kad je u pitanju rezolucija o genocidu u Srebrenici“

Odluka Komiteta ministara Savjeta Evrope da na majskom zasjedanju zakazanom za 17. maj ne glasa o prijemu Kosova u tu organizaciju potvrda je da je stav koji je po tom pitanju imala potpredsjednica i poslanica Demokratske narodne partije (DNP) Maja Vukićević bio potpuno ispravan, saopštila je portparolka te stranke Jovana Todorović.

„Podsjećamo javnost da je najava Demokratske narodne partije da će Vukićević glasati protiv prijema Kosova izazvala lavinu reakcija od strane Demokratske partije socijalista i njenih simpatizera, koji su danima vodili kampanju koja je prelazila sve granice dobrog ukusa. Po informacijama koje su dostupne, upravo su zemlje kvinte, čije je ambasadore o stavovima Demokratske narodne partije danima izvještavao Ivan Vuković, stopirale prijem Kosova u Savjet Evrope, pa očekujemo da potpredsjednik Demokratske partije socijalista pokaže isti nivo principijelnosti i uputi protestnu notu ambasadorima koje je danima tagovao u svojim objavama, ili im može pisati na društvenim mrežama, pod uslovom da ga nisu blokirali“, navodi se u saopštenju.

Todorović kaže da DNP očekuje i da će DPS „iz protesta prestati da sarađuje i održava relacije“ sa zemljama koje ne podržavaju ulazak Kosova u Savjet Evrope,“ jer bi to bilo principijelno nakon hajke koju su sprovodili protiv Maje Vukićević. „Ipak znajući ih, ne očekujemo da taj nivo hrabrosti pokažu u relacijama sa zapadnim partnerima, jer za to ipak treba imati principe, kojih su se oni davno odrekli“, kazala je ona, te zaključila:

„Kao što smo imali jasan stav o prijemu Kosova u Savjet Evrope, koji se pokazao potpuno ispravnim, znamo da smo u pravu i kad je u pitanju rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju Crna Gora ne treba da podrži. Građani koji su dali podršku ovoj parlamentarnoj većini sigurno ne podržavaju novo ponižavanje Crne Gore od koje se po stoti put traži da glasa o istoj stvari. Najbolji dokaz da smo u pravu i po ovom pitanju je histerija koja dolazi iz redova opozicije i dijela NVO sektora, i smatramo da Vlada Crne Gore ima prilično lak izbor kada bira između dobro poznatih Bemax grantopreža i volje građana Crne Gore koji su svojim glasanjem na izborima jasno rekli ne destrutkivnoj politici bivšeg režima.“

Foto: DNP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA