Raspisan tender za mHe “Otilovići”

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je raspisala tender za izgradnju male hidrorelektrane “Otilovići” čija je vrijednost sedam miliona eura, odnosno, 8,47 miliona sa PDV-om. Ponude se mogu dostavljati do 28. juna.

Tender uključuje izradu glavnog projekta, Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu i male hidroeletrane. Rok za izradu glavnog projekta i elaborata je šest mjeseci, a za izvođenje radova najmanje 12, a najviše 20 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Energetska kompanija će izvođača u posao uvesti u roku od sedam dana od dobijanja građevinske dozvole.

Mala hidroelektrana “Otilovići” gradila bi se u neposrednoj blizini lučno-betonske brane na rijeci Ćehotini, koja je izgrađena za potrebe snabdijevanja tehnološkog procesa vodom Termoeletrane “Pljevlja”.

Početak gradnje kasni jer je EPCG čekala na izdavanje urbanističko-tehničkih uslova bez kojih nije bilo moguće krenuti u realizaciju tog projekta.

Snaga mHE bila bi oko tri megavata a očekuje se da će proizvoditi oko 11 miliona kilovat časova električne energije Iz EPCG su ranije saopštili da će mHE moći da obezbijedi energiju za više od 1.200 domaćinstava.

Foto: Vijesti/Goran Malidžan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA