„Najniža ocjena Freedom House za prethodnu godinu posledica lošeg rada Abazovićeve Vlade“

Dok je Abazović grickao kokice crnogorska demokratija je strmoglavo pala i dobila najnižu ocjenu do sada: 3,75. Ta ocjena je posledica lošeg rada Abazovićeve Vlade, smatra Tonći Janović, poslanik Pokreta Evropa sad.

Kako je kazao, sporost u sprovođenju reformi sistema i savladavanje prepreka na putu ka evropskim integracijama i u 2023. su bili veliki problemi demokratije u Crnoj Gori, ocjenjuje se u izvještaju Nacije u tranziciji vašingtonske organizacije Freedom House. 

„Negativno svjetlo na standarde bezbjednosti sudskih dokaza i šire na kapacitete ključnih pravosudnih institucija, posebno skandal oko probijanja podzemnog tunela do prostorija za dokaze Višeg suda u Podgorici, kao i nedopustiva situacija da organizator kriminalnog poduhvata ostaje nepoznat. Tako je Abazović radio i ostavio samo prazne priče i role stendap komičara, a da baš ništa smiješno nije“, kazao je on.

Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, prema Janovićevim riječima, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU. 

„Rezultati se isporučuju u rekordnom roku, što konstatuju i najrelevantnije međunarodne adrese“. poručio je on.

foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA