„Na red za partijsko žrtvovanje došao Raičević, Nenezić novi lider barskog DPS-a“

Očigledno je nakon Žarka, na red za partijsko žrtvovanje došao Dušan Raičević, pa zato i pominjanje nezakonito sazvane sjednice SO Bar koja je bila klasičan politički performans odnosno pres konferencija, novog lidera barske koalicije, a čini nam se i barskog DPS-a Branislava Nenezića kojem još jednom čestitamo to značajno mjesto, poručuju iz  odborničkog kluba barskih Demokrata.

“Iskusni politički analitičari mogli bi konstatovati da je današnje javljanje barskog DPS-a, samo dan nakon što je njihov bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević osuđen na dvije godine zatvora, a nekadašnja direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković na godinu i po zbog zloupotrebe u privrednom poslovanju prilikom izgradnje stambeno poslovnog prostora Pošte Crne Gore, sve samo ne mudro, ali što se tiče nas, odbornika Demokratske Crne Gore, potpuno razumijemo da politička mržnja prema nama nema granica i da se mora ispoljiti čak i kada je na sopstvenu štetu”, navodi se u saopštenju odbornika Demokrata Bar.

Očigledno je, prema njihovim riječima, nakon Žarka, na red za “partijsko žrtvovanje došao Dušan (Raičević)”.

“Pa zato i pominjanje nezakonito sazvane sjednice SO Bar koja je bila klasičan politički performans odnosno pres konferencija, novog lidera barske koalicije, a čini nam se i barskog DPS-a Branislava Nenezića kojem još jednom čestitamo to značajno mjesto. Koliko je DPS toga dana išao na vodenicu novog lidera, pokazuje i činjenica da su preko noći zaboravili svoju bivšu ministarku Sekulić koja je 2020. godine najavljivala terminal za tečni gas u Luci Bar, držala radionice, te najavljivala epohalni razvoj”, dodaju Demokrate.

Navode da “zaslijepljeni” performansom novog lidera zaboravili su i sopstvenu partiju i Vladu koja je, kako kažu, zaključila dva ugovora o istraživanju i proizvodnji nafte i gasa.

“I to prvi ugovor 2016. potpisan sa italijansko-ruskom kompanijom “Eni i Novatek” za četiri istraživačka bloka na period od sedam godina, a drugi godinu kasnije sa sa grčkom kompanijom Energean, za dva bloka sa istim trajanjem istraživanja. Očigledno impresionirani novim liderom, zaboravili su i da je bivši izvršni direktor Luke Bar koji je dolazio iz njihovih redova, u februaru 2020. godine javno najavio izgradnju terminala za tečni gas. Opijeni ekološkom sviješću svog novog lidera, zaboravili su i kamenolom u Sutomoru odnosno poklon – koncesiju kompaniji Bemaks i to na 30 godina, dodijeljenu samo deset dana prije parlamentarnih izbora 2020. godine, a prije nekoliko mjeseci sa lokalnog nivoa i poklon mještanima Đurmana i Sutomora u vidu asfaltne baze”, navele su barske Demokrate.

Zaboravili su, smatraju odbornici, po drugi put svog partijskog druga “Žarka i privatizovani, a kasnije i prodati kamenolom ZIB-a u Zaljevu”.

“Potpuno zaslijepljeni i opijeni, izgleda da su i Crmnicu u koju do sada ni metar asfalta nisu uložili, pomiješali sa selima u Švajcarskoj i Austriji. Sve su to iz barskog DPS-a zaboravili, ali nisu zaboravili da politički nasrću i da se bave Demokratama. Što bi rekla uvažena odbornica Peročević na sjednici prije dva dana, sramota nas je vaše sramote. E pa ekipo iz barskog DPS-a, za razliku vas koji ste se tokom čuvenih litija i čempres revolucija krili po kafićima i haustorima zgrada, prebrojali i snimali sugrađane, a potom snimke slali Lazoviću, Veljoviću i ostaloj uhapšenoj kriminalnoj bratiji, mi smo bili tamo gdje smo i sada, uz građane i sa građanima”, navele su Demokrate.

Ako smo tada čvrsto stajali uz sugrađane, kada je to bilo mnogo teže i izazovnije, kako kažu, “naravno da stojimo i danas u slobodnoj Crnoj Gori”.

“Samo za razliku od vaše licemjerne i dvolične politike, smatramo da o LNG terminalima, autoputevima i ostaloj infrastrukturi treba i mora da se pita struka, a ne politika i političari – eksperti. Zato naša poruka upućena vama prije dva dana, raspišite referendum kao lokalna vlast i dajte priliku građanima da odluče i da se pitaju. Sve ostalo je samo jeftino politikanstvo vas i vaših novih lidera u kojem kao ozbiljni i odgovorni ljudi ne želimo da učestvujemo”, zaključuju odbornici Demokrata.

Foto: Demokratska Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA