Milatović: NATO Crnoj Gori obezbijedio zaštitu, članstvo odluka moderne države

Članstvo u NATO-u Crnoj Gori je obezbijedilo zaštitu, predvidivost i stabilnost u okviru kojih možemo da nastavimo da razvijamo demokratiju, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.

Milatović je to saopštio na panel diskusiji povodom 75 godina od osnivanja NATO-a: “Bezbjednosni štit u svijetu neizvjesnosti, koju organizuje Atlantski savez Crne Gore”, prenosi RTCG.

 (Foto: RTCG)

Milatović je kazao da je članstvo Crne Gore u NATO značajna odluka moderne Crne Gore i signal opredjeljenju da očuvamo mir i prosperitet.

„Posvećenost članstvu Crna Gora demonstrira kroz učešće u NATO misijama doprinoseći tako kolektivnoj bezbijednosti“, poručio je Milatović. 

Kako je dodao, Crna Gora se saosjeća sa patnjama naroda u Ukrajini i shodno tome smo, kako kaže, i pomogli Ukrajini u više navrata.

„Crna Gora je danas posvećena i regionalnoj stabilnistu i jačanju dobrosusjedskih odnosa. Ne postoje otvorena pitanja Crne Gore sa susjednim državama, bilo da su one članice Alijanse ili ne. Dobrosusjedski odnosi nemaju alternativu. Crna Gora će ostati posvećen NATO savjetnik“, poručio je Milatović. 

Azra Karastanović, izvršna direktorica Atlantskog saveza Crne Gore kazala je da je NATO punih 75 godina bio stub stabilnosti i bezbjednosti za svoje članove.

„Agresija Rusije na Ukrajinu bila je katalizator promjena, imaju u vidu da su Finska i Švedska pristupile Alijansi“, ocijenila je ona.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA