Marković: Stav gospodina Đukića opovrgavam i nazivam potpuno netačnim

Ovaj stav uvaženog gospodina Đukića apsolotno opovrgavam i nazivam potpuno netačnim, saopštila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković reagujući na izjavu Stefana Đukića koju je dao „Vijestima“ a koju je prenio i portal RTNK u kojoj je  komentarisao domete opozicionog pokreta čije bi formiranje uskoro trebalo da bude ozvaničeno, a koji će predvoditi Liberalna partijs (LP), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Ona dodaje da već troje izbora za redom dokazuje da je Demokratska partija socijalista (DPS) već izgubila svoje biračko tijelo.

„Kako naprimjer u Podgorici, tako i kroz druge crnogorske gradove i na državnom nivou. Pa samim tim ne može se govoriti o „napadu“ na njihovo biračko tijelo jer ono je sa 150.000 došlo na 70.000, što znači da je praktično već prepolovljeno i da su oni stali na tim brojkama i mogu rasti ili padati svega nekoliko procenata. Postoje dvije strukture koje ćemo mi privući, a to su prije svega apstinenti i oni drugi koji su iskreno prišli drugim strukturama u vladajućoj većini i sad shvataju da su obmanuti. Mi jednim iskrenim i zdravim odnosom prema takvim biračima zasigurno ćemo privući te ljude i sigurno ćemo biti odlučujući faktor u novoj vlasti“, ističe Marković

Potpredsjednica Liberalne partije navodi i da ogromno biračko tijelo koje se sadrži od 19 odsto i više samo apstinenata, govori o velikom prostoru jedne ovakve koalicije koju narod traži.

„Koja da je i ranije postojala sigurno se ne bi ni u Podgorici ni na državnom nivou izbori odvijali kako jesu, ali nije bilo mudrosti lidera suverenističkih stranaka, a tu je i bilo uticaja DPS, a sada je to sve sazrelo i moje su nade i ubjeđenja da su svi iskreno kao ja ušli u ovaj projekat saveza za sad ove tri partije LP, SDP i SD za bolje Crnoj Gori. Tako, ako neko poput vas gospodine Đukiću želi unaprijed osujetiti energiju i snagu volje koja će zasigurno već na narednim izborima biti prepoznata, moram vam reći da je taj trud uzaludan jer oni ljudi koji su razočarani i koji su interesno prešli u druge partije, a ima i onih koji su zavedeni, a iskreno su prišli vjerujući vladajućim strukturama, već nam pokazuju koliko su evo samo u Nikšiću i Podgorici pogođeni novom vlašću. Vi kao građanski aktivista ili analitičar morate uzeti u obzir malo širi korpus da bi situacije realno sagledavali, jer ovo što danas čitam djeluje paušalno, da ne kažem navijački“, istakla je Marković.

Foto: Privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA