Vuksanović: Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primjerima naših predaka

“Približava se trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i posednji promil časti i dostojanstva Crne Gore”, predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta dr Momčilo Vuksanović.

“Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju namjerava u ime građana da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podrži Vlada Crne Gore predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dijela srpskog naroda koji je vjekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima.Ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda sručio se na državne institucije Crne Gore u kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja. Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći”, naveo je u saopštenju Vuksanović.

Promovisanje novih nacionalnih simbola, istakao je Vuksanović, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namjera prihvatanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, gdje se srpski narod želi prikazati genocidnim i drugi, primjeri su koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa.

“Nažalost i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori.Podrška Rezoluciji o genecidu u Srebrenici prevršila je svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore.Srpski nacionalni savjet, zajedno sa srpskim narodom u Crnoj Gori podržava Republiku Srbiju i Republiku Srpsku u nastojanjima da odbrane teritorijalni integritet, čast i dostojanstvo srpskog naroda uz čvrstu opredijeljenost da uvijek budemo zajedno u jedinstvu i slozi.Srpski nacionalni savjet, sa svojim sestrinskim organizacijama,  učestvovaće na protestima zakazanim za 22. maj 2024. godine u Podgorici, ali i organizovano na Svesrpskom saboru 8. juna 2024. Godine”, istakao je Vuksanović.

foto:Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA