Mandić: Izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

Mandić je, kako je saopšteno,  predsjednici poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, dodajući da je prije par dana imao jako produktivan sastanak i sa ambasadorkom Republike Slovenije u Crnoj Gori, te da se tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU sastao sa predsjednicima donjeg i gornjeg doma te zemlje.

“U Crnoj Gori pojavila SE nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji”, kazao je Mandić i dodao da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj.

U saopštenju za medije navodi se da Mandić je predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih šest mjeseci, apostrofirajući da je “započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana”.

“Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine”, kazao je Mandić tokom susreta.

Navodi se da Pirc Musar se zahvalila Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja “svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU”.

“Rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi su širom Evrope”, kazala je ona te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu.

U tom kontekstu, iz Skupštine su naveli da Pirc Musar je rekla da je “dobra stvar” što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će “zemlja u narednih godinu dana zatvoriti 10 pristupnih poglavlja”.

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, predsjednica Pirc Musar je apostrofirala da u njoj svi činioci u našoj zemlji, a posebno pravosudni sistem moraju biti “snažni i beskompromisni”.

Predsjednica Slovenije se na samom kraju zahvalila na prijemu, te saopštila da bi joj bilo izuzetno drago da Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju.

Foto: Skupština CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA