Lola: Politika koalicije ZBCG nastavlja da pokazuje netrpeljivost prema drugačijem

Izostanak podrške obezbjeđivanju istih prava i obaveza životnim partnerima lica istog pola, od strane predstavnika koalicije „Za budućnost Crne Gore“ – predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode Jovana Vučurovića i poslanika Miluna Zogovića – potvrđuje još jednom da se njihovo poimanje vrijednosti kosi sa evropskim integracijama naše zemlje, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Drita Lola.

Ukazuje da Vučurović i Zogović na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu nisu podržali Predlog zakona o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku, kao ni Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima.

„Oba prijedloga Vlade Crne Gore stavljena su u skupštinsku proceduru da bi se njihovim usklađivanjem obezbijedila puna primjena Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, na način što bi partneri u zajednici lica istog pola stekli status identičan statusu bračnih supružnika. Međutim, ovaj civilizacijski standard koji je ujedno i osnov ljudskih prava, logično nije naišao na razumijevanje njihove politike koja nastavlja da pokazuje netrpeljivost prema drugačijem“, saopštila je Lola.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA