Krapović: Saradnja sa Srbijom na odbrambenom polju dobra, Crna Gora neće ratovati u Ukrajini

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović izjavio je da je saradnja sa Srbijom na odbrambenom polju veoma dobra, ali da svakako ima puno prostora za njeno unaprjeđenje.

„Smatram za postoji i volja i mogućnosti sa obje strane za njeno intenziviranje i jačanje. Nedavno je potpisan Plan bilateralne vojne saradnje za tekuću godinu, u kojem je naveden niz zajedničkih aktivnosti, ali i dugoročnih projekata“, rekao je Krapović, u intervjuu za današnji list Politika.

On je podsetio da se pripadnici Vojske Crne Gore obučavaju u Kruševcu, u Centru za atomsko-biološko-hemijsku odbranu.

„Razvijamo i tek ćemo razvijati saradnju u oblasti vojnog školstva, odnosno vojnog zdravstva, kao veoma važnog segmenta nacionalnih odbrambenih kapaciteta“, ocenio je Krapović.

Govoreći o međunarodnom angažovanju Crne Gore, koja je članica NATO, Krapović je istakao da, dok on bude obavljao dužnost ministra odbrane, ta država neće učestvovali u ratu u Ukrajini.

Na novinarsko pitanje da se iz Hrvatske povremeno mogu čiti svojatanja školskog broda „Jadran“, on je rekao da je ovaj jedrenjak legitimno i legalno vlasništvo Crne Gore, dio nacionalnog ponosa i da je za Crnu Goru više od broda.

„Dijalog i razmjena mišljenja sa našim susjedima su od esencijalnog značaja, te u tom duhu pristupamo svim međunarodnim pitanjima, uključujući i pitanje školskog broda ‘Jadran’. Imajući to u vidu, stava sam da se na tu temu može razgovarati, ali ne i pregovarati, jer za Crnu Goru ne postoji opcija da školski brod ‘Jadran’ plovi pod zastavom koja nije zastava Crne Gore“, poručio je Krapović.

Foto: Boris Pejović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA