Podijeljeni paketi pomoći sa hranom i sredstvima za njegu beba iz socijalno ugroženih porodica

U okviru humanitarne akcije pružanja pomoći za roditelje u stanju socijalne potrebe podijeljeni su paketi pomoći sa hranom i sredstvima za njegu beba iz socijalno ugroženih porodica, čime je Fondacija za cilj imala makar malo olakšati svakodnevni život roditelja koji se suočavaju sa siromaštvom, saopšteno je iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

„Fondacija Volonteri Crne Gore, uz pomoć donacije od kompanije Neregelia, obezbijedila je hranu i sredstva za njegu beba iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ove humanitarne akcije, podijeljeni su paketi pomoći sa hranom i sredstvima za njegu beba iz socijalno ugroženih porodica, čime je Fondacija za cilj imala makar malo olakšati svakodnevni život roditelja koji se suočavaju sa siromaštvom. Donirani paketi pomoći sadržali su pelene, dječiju kozmetiku i hranu za bebe. Zahvaljujemo se kompaniji Neregelia na podršci i donaciji koja je značajno pomogla roditeljima koji se u teškim socio-ekonomskim uslovima trude da obezbijede sve što je neophodno za njegu njihove djece, što je danas veliki izazov, ali i uspjeh. Ova akcija jeste dio naših kontinuiranih napora da omogućimo lakše funkcionisanje najranjivijih grupa koje žive u ovom društvu. Smatramo da je neophodno konstantno podizati svijest zajednice o prisustvu siromaštva u Crnoj Gori i neophodnosti zajedničkog djelovanja u cilju obezbjeđivanja elementarnih uslova za život svim građanima i građankama Crne Gore“, izjavila je Jelena Baltić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Navode da je cilj Fondacije pružanje podrške i pomoći kategorijama stanovništva kojima je najpotrebnija, a da to uspijevaju u određenom obimu uz pomoć svjesnih i savjesnih građana i društveno odgovornih kompanija.

„Trudimo se da organizujemo mnogobrojne akcije prikupljanja i distribucije pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice. Najveća podrška dolazi od građana Crne Gore, ali i kompanija koje su odgovorne prema zajednici u kojoj posluju. Konkretno ova akcija obuhvatila je desetine porodica iz opština Nikšić, Podgorica i Bar, a vrijednost iste je cca 1300 evra. Nažalost, donacijom nijesmo uspjeli pomoći svim roditeljima i djeci u stanju socijalne potrebe, i tu smo se susreli sa najtežim dijelom ovoga posla – mapirati najugroženije korisnike iz dostupnih baza. Volonteri će organizovati još jednu humanitarnu akciju kada će donirati pakete pomoći i ostalim korisnicima i to do kraja ovoga mjeseca“, istakla je Baltić.

Iz Fondacije ističu da je neophodno djelovanje svih građana i društveno odgovornih kompanija kako bi zajednički napravili promjenu u životima socijalno ugroženih pojedinaca i porodica.

„Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pruže svoj doprinos u novcu, hrani, odjeći ili uslugama, kako bi zajedno bili u prilici pružiti podršku onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Takođe, prošlog mjeseca omogućili smo građanima da se pretplate za mjesečne donatore, i to je sjajan način za omogućavanje kontinuiteta našeg djelovanja na terenu, ali i naravno omogućavanje konstantne podrške i pomoći našim korisnicima. Svi građani koji su u mogućnosti mogu donirati putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41. Građani i društveno odgovorne kompanije koje žele donirati robe ili usluge mogu nas kontaktirati putem mejla: info@volontericrnegore.me”, zaključuje Baltić.

Foto: Fondacija Volonteri Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA