„Konstruktivna uloga DPS na evropskom putu“

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković sastao se sa ambasadorom Holandije Joustom Reintjesom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a. Sagovornici su razmijenili stavove o daljim koracima koje je neophodno preduzeti u procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na dobijanje IBAR-a.

Kako navode u saopštenju, Živković je ponovio čvrstu posvećenost i konstruktivnu ulogu DPS-a evropskom putu Crne Gore, ali i odlučnost kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa.

„U tom pravcu, ocijenio je pozitivnim dobijanje IBAR-a od strane Evropske komisije, ali je istovremeno izrazio zabrinutost DPS-a povodom najava o rekonstrukciji Vlade u koju bi trebali da uđu oni akteri koji u kontinuitetu pokazuju svoj antievropski karakter, što može otvoriti prostor za jači uticaj trećih strana, kojima je cilj ne samo blokiranje članstva u EU, već i promjena građanskog karaktera crnogorskog društva“, istakli su iz DPS-a. 

Živković je, ističu, upoznao Ambasadora sa procesom neposrednih unutarpartijskih izbora za rukovodstvo partije na centralnom i nivou opštinskih organizacija i ocijenio da je DPS u tom procesu pokazao kapacitet da uvođenjem usvaja evropske vrijednosti kada je u pitanju unapređenje i transparentnost standarda unutarpartijske demokratije.

„Ambasador Reintjes je potvrdio podršku Holandije u daljim koracima Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Osvrćući se na aktuelno pitanje Rezolucije o Srebrenici koje zaokuplja pažnju domaće i međunarodne javnosti, Ambasador je izrazio očekivanje da će aktuelna i buduće vlade i politički akteri u Croj Gori biti na liniji evropskih vrijednosti“, zaključili su u saopštenju.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA