SD i SDP: Vlast konstituisana nakon izbora u Ulcinju više ne postoji

Ćazim Hodžić i Naser Resulbegović, predsjednici ulcinjskih odbora Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP), konstituenata parlamentarne većine u Ulcinju, saopštili su povodom aktuelne političke situacije u toj opštini da „sa žaljenjem“ konstatuju da vlast konstituisana nakon izbora u martu 2022. godine više ne postoji.

„Ističemo da naše dvije partije nijednim svojim postupkom nijesu doprinijele ovakvom epilogu već su naprotiv učinile sve da do njega ne dođe, prije svega imajući u vidu interese građana Ulcinja. Smatramo da je bilo u interesu građana Ulcinja da vlast koja je funkcionisala uspješno, čemu su i naše dvije partije i njihovi kadrovi dali važan doprinos, nastavi da funkcioniše, u svemu poštujući koalicioni sporazum postignut nakon izbora“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

„Pitanje je za druge subjekte zbog čega su se opredijelili za ovakav rasplet događaja, umjesto da kao odgovorni subjekti traže načine da rješavaju probleme ukoliko ih je bilo, u skladu sa demokratskim principima i dijalogom na šta smo se uostalom obavezali i koalicionim sporazumima i na šta su naše dvije partije uporno pozivale. Građani Ulcinja nijesu zaslužili da se na ovakav način kreira politička kriza u gradu i to uoči turističke sezone i sigurno smo da će znati da cijene odgovornost svakog od političkih aktera. Imajući sve ovo u vidu, i činjenicu da je parlamentarne većina prestala da postoji, obavještavamo javnost da će naše dvije partije u narednim danima zajedno donijeti odluku o daljem političkom djelovanju, vodeći se prvenstveno interesima građana Ulcinja koji zaslužuju stabilnu vlast i stabilnu političku situaciju posebno u susret predstojeće turističke sezone“, zaključuju Hodžić i Resulbegović.

Foto: Ilustracija/elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA