Koalicija „Za budućnost Zete“ odlučila: Domazetović kandidat za predsjednika SO Zeta

Odbornici koalicije „Za budućnost Zete“ predložili su da se za predsjednika Skupštine opštine Zeta izabere Nebojša Domazetović, odbornik Demokratske narodne partije. Time je potvrđeno pisanje „Dana“ da je Domazetović najbliži kandidaturi za predsjednika parlamenta.

Uz predlog, koji je potpisalo 15 odbornika, dostavljena je i saglasnost Domazetovića o prihvatanju kandidature. O ovom predlogu odbornici će se izjasniti na sjednici koja je zakazana za 22. septembar. Inače, sa funkcije predsjednika SO Zeta 25. avgusta smijenjen je Luka Krstović, kadar Demokrata. Od toga dana koalicija bivšeg DF-a sa Demokratama ne postoji.

– Zakonom o lokalnoj samoupravi i statutom Opštine Zeta propisano je da Skupština ima predsjednika koji se bira iz redova odbornika, na predlog trećine odbornika većinom glasova ukupnog broja odbornika. Propisano je da mandat predsjednika SO traje koliko i mandat Skupštine, a da se postupak izbora uređuje statutom Opštine. Podnosimo predlog da se za predsjednika SO Zeta izabere Nebojša Domazetović – piše u predlogu upućenom Skupštini.

Kandidat za predsjednika SO Zeta je predstavnik Demokratske narodne partije.

– Nebojša Domazetović rođen je 17. oktobra 1957. godine u Titogradu. Osnovno obrazovanje stekao je u OŠ „Milan Vukotić“, dok je srednje obrazovanje stekao u SEŠ „Mirko Vešović“. Nakon srednje škole završio je Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Radni angažman započeo je u Fondu PIO Titograd, a nakon toga ga nastavio u Vojnoj ustanovi „Kupari“ u Valdanosu, a kasnije je premješten u Vojnu ustanovu „Kupari“ u Dubrovniku. Od 1991. godine a nastavio je sa radnim angažmanom u Vojnoj ustanovi „Boka“ sa sjedištem u Ulcinju gdje je radio do 2009. godine. Tokom radne karijere Domazetović je obavljao poslove šefa recepcije, šefa prodaje kapaciteta, referenta za komercijalne poslove, kao i dužnost načelnika za komercijalne poslove u ugostiteljstvu i saobraćaju – piše u predlogu odluke o izboru predsjednika SO Zeta.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA