Zenović: Obnovićemo plivalište Pizana u Budvi

Ðorđe Zenović, nosilac liste „Demokrate – Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! – Đorđe Zenović”, predstavio je građankama i građanima Budve projekat obnove gradskog plivališta Pizana, koji je uvršten u njihov izborni program.

,,U samom srcu Budve se nalazi mjesto koje odražava duh naše zajednice, a to je plivalište Pizana, koje je više od običnog bazena – to je naša zajednička kuća, mjesto gdje se susreću sjećanja i stvarnost, gdje svaki zamah odjekuje uspomenama”

Međutim, Zenović je dodao i sa su vrijeme i nebriga učinili svoje, te da danas, Pizana pokazuje bore zaborava, sa svakim napuklim pločnikom i izblijedjelim linijama na dnu bazena, što pokazuje na zanemarivanje od strane lokalne uprave, koje se mora ispraviti adekvatnom rekonstrukcijom, natkrivanjem, čime bi se postigao efekat cjelogodišjeg rada ovog plivališta:

„Imamo priliku i više od toga, obavezu, da vratimo sjaj dragulju našeg grada, mjesto koje je bilo rasadnik šamiona.Zamislite mjesto koje simbolizuje novi početak: moderno zatvoreno plivačko igralište, sa olimpijskim dimenzijama koje poziva na izazove i takmičenja. Skakaonice koje se uzdižu kao spomenici takmičarske hrabrosti i toplina zatvorenog prostora koja poziva Budvu na okupljanje, sve to čeka na nas”, naglasio je Zenović.

U nastavku prezentacije projekta dodao je i da se obnovom Pizane, ne vraća samo stari sjaj – već se stvara centar društvenog života, mjesto gdje će generacije građana učiti, takmičiti se i rasti. Gdje će vaterpolo lopte ponovo odskakati od vode kao aplauz za buduće šampione, a porodice i prijatelji provoditi beskrajne sate u radosti i igri.

Na kraju, Zenović je imao poruku za sugrađane:

,, Zajedno možemo sve – obnoviti, ojačati i oživjeti. Dođite da zajedno pišemo novu stranicu istorije našeg grada, gdje će Pizana ponovo biti simbol naše posvećenosti, inovacijama i zajedničkom duhu. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje“, zaključio je Zenović.

foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA