„Iskoristiti veliki potencijal dodatnim unaprijeđenjem ekonomske saradnje“

Kompanije iz Slovenije učestvovale su u gradnji jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata – tunela Sozina, istakao je predsjednik države Jakov Milatović, ocijenivši da su na taj način uspostavile visoke standarde i značajno doprinijele razvoju našeg turizma. On je sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar otvorio poslovni forum Crne Gore i Slovenije, koji se održava u organizaciji Privredne Komore.

U obraćanju prisutnima, Milatović je istakao važnost poslovne saradnje sa slovenačkim kompanijama, imajući u vidu da su ove kompanije, kako navodi, među prvima nakon sticanja nezavisnosti investirale u našu zemlju, posebno u bankarski i sektor osiguranja.

Milatović je ukazao da su ovakvi susreti prilika da učimo od najboljih, jer je Slovenija prva zemlja iz regiona koja je pristupila Evropskoj uniji, prva koja je pristupila Euro zoni i država koja je u samom evropskom vrhu kada je u pitanju indeks životnog standarda njenih građana.

U tom smislu, kako navode iz Kabineta predsjednika, dodao je da je ova država upravo najbolji primjer koji treba da slijedimo predanim radom, jačanjem institucija i ulaganjem u znanje.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, naglasio je da je ekonomska saradnja dvije države značajna, ali i da postoji ogroman potencijal u oblasti trgovine, turizma i investicija, te da bismo naše odlične bilateralne odnose dodatno ojačali još dinamičnijom ekonomskom saradnjom.

Na kraju, poručio je i da ovaj skup predstavlja temelj za jačanje međudržavne saradnje i buduću intenzivnu saradnju na ekonomskom planu.

Foto: Predsjednik Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA