DPS Nikšić: Ima li kraja neznanju nikšićkih funkcionera!?

Crnogorska javnost nedavno je upoznata sa pokušajem hakerskih napada na sva vodovodna preduzeća u Crnoj Gori, a zamislite, taj napad je samo uspio u JP „Vodovod i kanalizacija Nikšić“, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

Iz ove partije dodaju da ovo samo govori o nestručnosti menadžmenta ovog preduzeća, koji nije uspio sačuvati podatke iz svog sistema, među kojima su i podaci o potrošačima.

„Možda bi u tome i uspjeli da se direktor ovog preduzeća više bavio svojim poslom, umjesto zapošljavanjem kumova i familije, posebno supruge koju je prvo zaposlio u Sekretarijat za finansije, pa potom, kako bi bila manje radno angažovana, pravi se izmjena sistematizacije u Službi zaštite i spašavanja, u kojoj, kako smo nedavno čuli, samo se zapošljavaju “eksperti“ iz datih oblasti. Da bruka bude još veća, sada se traži pomoć od drugih vodovodnih preduzeća u Crnoj Gori, ali ne u stručnom i informatičkom smislu, već da se skupe sredstva za kupovinu deset računara. Za kraj, pitamo se ima li kraja neznanju, neprofesionalizmu i brukanju nikšićkih funkcionera!?“, kaže se u saopštenju iz nikšićkog DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA