DPS: Kalkulisanje u vidu amandmana na Rezoluciju predstavlja trapavo vođenje spoljne politike

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće – da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

„Kalkulisanje, u vidu nekog amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, o kome smo informaciju dobili ne kroz zvanični kanal već putem provladinog medija, predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već danas dobilo odgovor iz Beograda od srpskog ministra spoljnih poslova Marka Đurića“, istakli su oni.

Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je, kako kažu, „da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava“.

„Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod  Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu a i u politici sjedenje na dvije stolice kad – tad završi padom sa obje“, zaključili su iz DPS-a.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA