Danilović: Znam da sam meta, položiću državni ispit

Direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje visokog obrazovanja (AKOKVO) Goran Danilović kazao je za TVCG kako je on meta, te da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nije stalo u zaštitu te agencije.

Kazao je kako ima sertifikat o znanju engleskog jezika, da mu ga je izdao “institut” i da je riječ o nivou A1, A2.

“Polagao sam, položio sam, više znam od toga”, dodao je.

Ističe kako iza priče o Fakultetu za crnogorski jezik i književnost stoji “politička odluka”, a govorio je i o tome što je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija poslalo inspekciju u AKOKVO.

“Ministarstvo se ne trudi da zaštiti AKOKVO, hvala im ako misle da nam pomoć nije potrebna… Znam da sam meta, da je cilj da budem smijenjen”, rekao je Danilović za TVCG.

Obratio se, kako je rekao, “onima koji žele da ga maknu”.

“Pozivam one koji žele da me maknu sa ovog mjesta da porazgovaramo o tome”, kazao je on.

Ističe kako ne postoji nijedan njegov nezakonit postupak, niti let avionom, te da je svaki cent u AKOKVO zakonito utrošen.

“Napadaju me jer sam Srbin”

Dodao je i da ga napadaju jer je Srbin.

“Ja ih ne napadam zato što se zovu FCJK, a oni mene javno napadaju jer sam Srbin, kažu da pripadam srpskom svijetu, ali ja sam svoj čovjek”, dodao je.

Danilović navodi kako zakon ne zabranjuje to da nezavisnim tijelom, kakvo je AKOKVO, upravlja neko ko je lider političke partije.

“A ja ću pitati da li je normalno da politički aktivista bude rektor ili dekan”, poručio je Danilović.

Nije, kaže,  istina to što je Branka Bošnjak svojevremeno izjavila da je AKOKVO političkim dogovorom pripao Ujedinjenoj Crnoj Gori.

“Položiću državni ispit”

Uvjeren je kako će položiti državni ispit do juna.

“Položiću do 15. juna ispit, ne moram ali hoću. Oni koji brinu za moju budućnost, to su kvazi mediji koji imaju istog vlasnika, oni pozivaju ljude da budu ispred Uprave za kadrove dok neko polaže državni ispit”, naglasio je.

Podsjetimo, Danilović prošlog mjeseca nije prošao tokom pismenog dijela državnog ispita.

Foto: Ujedinjena

NIKŠIĆ PROGNOZA