Vlahović: Nije iznenađenje da Ivanović i Spajić štite interese režima u Srbiji

Sva je prilika da je Ministarstvo vanjskih poslova, iz stanja ćutanja i “nezainteresovanosti” za Rezoluciju UN o Srebrenici, prešla u aktivni “mode” i sada uslužno, za potrebe Srbije, predlaže dva amandmana, kako bi opstruirala proces usvajanja tog dokumenta, navodi diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović.

„Oba amandmana, po ovome što je objavljeno, nemaju logičke veze sa tekstom Rezolucije. Nije iznenađenje da Filip Ivanović i Milojko Spajić podržavaju narativ i štite interese režima u Srbiji. Crna Gora je, sa njima na vlasti, i zaista vazalni Izlaz na More srpske države. Nezavisnost Crne Gore postaje prazna čaura“, poručio je Vlahović na društvenoj mreži Iks. 

On dodaje da ne treba isključiti mogućnost da je ovo rezultat “molbe” ili instrukcije sa zapadne strane, prvenstveno od pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijske pitanja Džejms O’Braja

„Ako je tako, to samo dodatno potvrđuje da se na tim stranama Crna Gora shvata kao funkcija Srbije, koja ostaje centralni interes SAD diplomata“, navodi Vlahović. 

Foto: Printscreen/Youtube

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA